16 aug 2005 (dag 5)

Turkije

Dinsdag: 6:30 opgestaan 7:05 met de bus naar Samosstad. In de haven een kleine chaos, want niemand wist waar je moest zijn. Uiteindelijk na de paspoortcontrole vertrok de boot tegen 8:30/9:00. Je kreeg 2 'tickets' (erg belangrijk)

haven Kusadasi

internetcafe: er springt nu ineens een kat op m'n tafeltje achter de monitor die me dom aankijkt, terwijl ik dit schrijf

kat in Internetcafe

Paspoort

ongeveer om 10:30 in de haven van Kusadasi aangekomen; weer paspoortcontrole; Daar moest je je paspoort(!) samen met 1 'ticket' in leveren (een vreemd gevoel).

ticket

Efeze

efeze (1)

efeze (2)

Naar Efeze; zeer indrukwekkend dat een paar honderd (?) jaar voor Christus dit een van de grootste steden was (250.000 inwoners) het theater; plaats voor 25:000 bezoekers (altijd 1/10de deel van de inwoners, werd me verteld) en het bekende plaatje/foto is de bibliotheek.

efeze, bibliotheek

efeze, Amfitheater

klik voor een grotere: panoramafoto van Amfitheater

Kusadasi

Na anderhalf uur alles gezien te hebben gingen we weer terug..eerst nog bij een turks resaurant gegeten. in Kusadasi werden we aan de verkopers in de bazaar overgelaten om geld uit te geven..(3 euro voor een biertje) om half 5 weer naar de haven:tegen inlevering van die ene ticket kreeg je je pas weer terug..

Dolfijnen

op de boot ben ik nu vooraan gaan staan/zitten met de fototoestel in de hand, want op de heenweg hebben we nog 3 dolfijnen gezien die aan kwamen zwemmen en heel even met de boot meegingen..ik zat toen boven..en geen foto kunnen maken. Op de terugweg zagen we ze helaas niet meer..uiteindelijk om 19:00 thuis en moe

06.12.2006. 10:09