Elafonisos

20 augustus (dag 4)

Zondag: ik word om 8:00 uur smorgens uit bed gebeld, want ik heb mijn eigen wekker niet gehoord. Snel m’n kop onder de kraan, en beneden stond de man al vriendelijk te wachten..

De auto halen we op bij zijn kantoor. de laatste dag moet de auto - een Hyundai Atos - om 20:00 savonds weer teruggebracht worden (op de andere vakanties was het wel altijd 24 uur voor een hele dag). een 2de verschil is, dat hij mij niet om een creditcard vroeg...gewoon: betalen+handtekening, en klaar.

Ik ben weer even op bed gekropen, en tegen 10:00 uur vertrokken richting Elafonisos..de man raadde mij dat echter wel af, omdat het niet te doen is in een dag.

huurauto onderweg

Hoofdweg

Aan de noordkant van Kreta is één grote - drukke chaotische - weg. na 1,5 uur was ik bij Rethymon en na 2,5 uur bij Chania...na Kissamos - klein plaatsje, noordwest- wordt het ineens wel opletten op de borden, want nu moet ik wel een afslag nemen(!) (en dat na drie uur alleen maar rechtdoor te hebben gereden).

De goede afslag had ik niet direkt gevonden want ik zat al iets verder..daar even naar het strand geweest: harde rotsen met diepe gaten. in die gaten kon je zout zien liggen.

Omdat het bij het eten en drinken vrij lang duurde, ben ik direkt doorgereden naar Elafonisos: hele mooie route, erg hoog langs de kust. ook weer even moeten stoppen voor geitjes die op de weg lopen. Het klooster ook nog ff bezocht.

Klooster

Elafonisos

Platanos-Kefali (32km) in precies een uur, daarna nog een half uur (18km) en om 18:00 uur was ik bij Elafonisos.

Elafonisos

Er was een soms een erg stevige wind, zodat je als het ware gezandstraald wordt. na te hebben gezwommen en langs de kustlijn gelopen, ging ik tegen 18:45 weer terug. (het was overigens niet de moeite waard om een beetje zand mee te nemen).

De terugweg was ook een mooie route, vrij hoog door de bergen, en een keer door een tunneltje. Iets na 20:00 uur zat ik weer op de grote weg. het is hier al vroeg donker, dus de terug weg in het donker gereden. Erg moeilijk rijden, want je moet voor achter, links, en rechts in de gaten houden. en de grieken hebben andere regels...

tunneltje

Om 23:00 uur was ik weer thuis, 510 km gereden. morgen shampoo kopen, want er zit allemaal zand in mn haar, en is met gewone zeep er niet uit te krijgen. de barman vroeg me nog hoe lang ik erover gedaan had (4:15 uur), hij doet het in 3 uur, maar dan ook met een andere wagen, en geen Hyundai Atos.

Hij heeft me nog een andere route uitgestippeld, met tips, die ik de 3de dag waarschijnlijk ga rijden. 2:30 op bed.

20.08.2006. 17:08

Er is nog geen reactie achtergelaten.

Reageer!

:

:

:


7 + 1 =