Grotten van Zeus / Festos

21 augustus (dag 5)

Grotten van Zeus

Maandag: 9:30 eruit, 10:00 vertrokken naar de grot van Zeus ( één van de twee ), die andere; de echte, ligt bij het Lasiti-plateau die ik morgen ga rijden.

Met de route die ik nu rijd kom ik op het hoogste punt van de ida-berg, wat je met de auto kan bereiken. ongeveer 1900 meter (dacht ik). alweer een mooie route, hoog enzo en veel bochtjes en weer onderweg moeten stoppen voor overstekende geiten en schapen.

Grotten zeus (1)

Ook nog een Lammergier gezien ( of een andere grote vogel die erop lijkt, maar hij is duidelijk veel groter dan een buizerd). bij het eindpunt moest ik nog een half uur lopen om bij de grot te komen.. in de grot was het lekker koel.

Festos

Daarna weer teruggereden naar het noorden en via een andere weg helemaal naar beneden, om Festos te bezien. ach ja..dit is ook een opgraving, maar het was niet super bijzonder. wel leuk uitzicht om foto’s te maken...

Festos (uitzicht)

Fototoestel

M’n fototoestel bleek echter een mankement te vertonen.. het bescherm-dingetje van de lens gaat niet open, bij het aandoen van het toestel. jeemig de peemig.. met een stukje foliepapier (van een ijsthee flesje) geprobeerd om een creatieve oplossing te vinden, om dat bescherm-dingetje wel open te krijgen.

Na Festos doorgereden naar Kokinos Pirgos (ligt even na Timbaki) om zonsondergang te zien. na veel geklooi met het toestel ging het ineens weer goed..het bescherm-dingetje gaat nu wel open bij het aandoen. 19:50 uur verdwijnt de zon achter de bergen.

In het donker weer terug naar huis. het blijft moeilijk rijden met die grieken; keuze 1) je doet mee, en je rijdt dus te hard en onverantwoord... of keuze 2) je rijdt je eigen tempo, waarmee je regelmatig een griek achter je hebt die vriendelijk seint,bumperkleeft, of toetert dat hij er langs moet, en je dus op de vluchtstrook moeten rijden ( of half, want die strepen op de weg staan er blijkbaar voor de sier)..

Uiteindelijk om 22:00 uur weer thuis (310 km gereden)...aan de bar... (Jasper en Nicole uit de achterhoek waren er ook weer even).2:30 uur op bed.

21.08.2006. 17:07

jasper on 19.09.2013. 11:55

stoer man

Vakantie on 15.03.2011. 01:50

Erg leuk verhaal. Ik ga zelf dit jaar ook naar Griekenland. Waarschijnlijk ga ik ook een aantal van deze plekken bezoeken.

Reageer!

:

:

:


9 + 2 =