Python / Mohos

25 augustus (dag 9)

Vrijdag: 10:00 uur uit bed, nog een beetje slaperig, naar Aquaworld; het is er drukker. De Python krijgt een kalkoenepoot, die binnen 10 minuten op is...daarna krijgt ie er nog eentje. foto’s en een kort filmpje ervan kunnen maken.

ook nog een braziliaanse boa om m’n nek gehad. Hier in Aquaworld ben ik nog anderhalf uur gebleven, de overige slangen hebben echter niet zo’n honger, en laten hun eten (muis) links liggen.

Leguaan

Op de fiets naar Mohos

Om 12:45 fietsend op weg naar het bergdorpje Mohos. Na een half uur fietsen zag ik het bordje met afslag Mohos (9km). Hier moet ik de versnelling in de kleinste (makkelijkste) stand zetten, anders gaat het niet.

met mountain bike naar Mohos

Na 1:30 uur eindelijk aangekomen in Mohos ( onderweg 2 liter water gedronken ) het was zwaar maar wel te doen. op het terras even uitrusten met een tunafish-salad en frappé. daarna 500 meter weer terug, net buiten Mohos had ik op de heenweg al een grauwe klauwier gezien, en op de terugweg was ie er weer...ik heb nog geprobeerd om foto te maken, maar hij vloog steeds weer een stukje verderop.

Na 500 meter heb ik op een bankje gezeten/gelegen. op 400 meter hoogte mooi uitzicht over een groot deel van het eiland. het was hier lekker rustig, want je kan op deze plek de auto niet parkeren (en wel met de fiets, want die kun je over de vangrails tillen :)).

uitrusten on bankje

update: Eenmaal weer thuis heb ik de 2 bankjes zelfs kunnen vinden met Google Earth: twee vage bruine balkjes in een bocht:) Google Earth bestand: 2_bankjes_bij_mohos.kmz

Daarna de afdaling ingezet. Na ruim een kwartier was ik alweer beneden! Pijn in m’n handen van het konstant moeten remmen. De afslag naar Sissi genomen (half uurtje fietsen). Een tomatensoep met extra zout + jus d’orange. Later weer terug gefietst (uurtje) en om 19:30 de fiets weer ingeleverd...na 20 minuten lopen was ik weer op m’n kamer.

Samba bar

De bier en chips op m’n kamer is nodig voor het vocht- en zoutgehalte (ahum...). s’Avonds met Raymond en Anita wat gedronken en nog een potje gebiljart (pool). Tegen 00:00 uur eerst weer gegeten in hetzelfde tentje als gister, en daarna door naar de Samba-kroeg...waar Raymond en Anita ook weer waren (en andere bekende gezichten) 4:00 op bed.

25.08.2006. 17:03

Er is nog geen reactie achtergelaten.

Reageer!

:

:

:


9 + 6 =