Santorini

27 augustus (dag 11)

Zondag: vóór de wekker werd ik al wakker; 5 uur. Even later d’r uit ( de "wake-up call" was 10 minuten later dan afgesproken, maar daar had ik al rekening meegehouden, door eerdere ervaring met ‘griekse’ vakanties) om 5:45 stond ik aan de grote weg te wachten op de bus.

Het is op dit tijdstip nog gewoon redelijk druk met feestende toeristen en auto’s/taxi én bussen. om 6:15 stopt mijn bus, ik ben de tel kwijt geraakt maar zeker 20 bussen zijn dan inmiddels al gepasseerd.

Tegen 7:00 uur zat ik op het cruiseschip. iedereen is op zoek naar de juiste ruimte, waar we een uitgebreid ontbijt krijgen. 9:30 info in de theaterzaal van een belg die zichzelf grappig vindt en daardoor moeilijk/niet te verstaan is. om 11:30 is Santorini al te zien.

Een poosje later zat ik in de excursiebus (25 euro) wat ik op de boot geboekt had. erg steile paden, en inderdaad een adembenemend uitzicht.

blauwe koepel en zee

Via de rechterkant van het eiland gaan we naar Oia (Ia). daarna naar het hoogst gelegen plaatsje Imerovigli (300 meter) met het mooiste uitzicht:

Imerovigli

mooi uitzicht op Imerovigli

...en daarna door naar de hoofdstad Figa. hier kun je op 3 manieren naar de haven terug: 1)kabelbaan, 2)op een ezel, en ik kies voor 3)…lopend over de 587 treden naar beneden (half uurtje).

trap naar beneden, Santorini

uitzicht Santorini vanaf cruiseschip

om 17:00 worden we met een kleine boot terug gebracht naar het cruiseschip en om 17:30 varen we uit. 4 uur later weer aangekomen in heraklion (waar de vliegtuigen vlak over ons heen vliegen) 22:30 in het hotel

..snel ff gedouched en nog een paar biertjes aan de bar, maar het werden er 2. omdat er maar een griek op dat moment aan het werk was (receptie/telefoon/bar) en hij bleef het op zijn eigen rustige tempo doen. 0:30 had ik op mn kamer de koffer weer ingepakt en alles klaar gelegd voor de terugreis.

27.08.2006. 17:01

Yvonne on 27.07.2008. 01:01

Hallo Harold,
Leuke foto's van Santorini alleen de beschrijving wel kort..vond je het een geslaagde dagtrip ? Ik ben momenteel (sinds kort hoor) bezig een eigen website te bouwen over Santorini..misschien iets voor jou ?
Groetjes Yvonne

Reageer!

:

:

:


7 + 8 =