Gramvousa-Balos Bay

woensdag 18 juli

8:30 eruit. Beetje spierpijn in de kuiten van gisteren. Tien voor negen werd ik geroepen. De persoon van de auto was er al. naar kantoor en daar auto meegekregen.

10:30 vertrokken richting chania-kissamos-balos bay. zo druk als het vorig jaar was op de grote weg, zo rustig was het nu. rond 13:00 afslag balos bay...vanaf daar moet je nog 9 kilometer over een slecht pad, die eigenlijk aleen goed te doen is met een Jeep.

Suzuki Jimny Jeep

Na een half uur aankomen op de startplek waar je eten en drinken bij de tavarna kan halen en het is de startplek voor een loop naar het strand maar ik deed eerst een wandelroute naar het noordelijkste puntje (aangegeven op bordje voor de heenweg:5,2 kilomter 1:15 uur)

Ik wist van te voren nog niet zeker of ik de hele route wel zou lopen, want ik had 1 liter water bij me..na een half uur lopen bleek dat de tocht wel te doen was en er stond een heerlijk briesje waardoor je niet veel last hebt van de warmte, en dus niet veel hoeft te drinken.

bankjes

Imeri gramvousa

Na drie kwartier even een pauze genomen bij 3 bankjes;geweldig uitzicht op Gramvousa Bay (op het eilandje Imeri gramvousa). Daarna weer verder gelopen over het kronkelpad. De stenen waar je overheen moest stappen deed me denken aan de samariakloof; af en toe even stoppen en niet vergeten rond te kijken.

na anderhalf uur einde pad. toen nog even naar beneden geklautert waar je bij een klif uitkomt. daar even gezeten en een heerlijk uitzicht. ver van de bewoonde wereld en niemand verder in de buurt.

uitzicht klif

uitzicht klif

op de terugweg nog een velgroene hagedis gezien. verder hoor je alleen de wind, het ritselen van de bladeren, een of andere kruidengeur (oregano, tijm?)en vlinders. oja, en ook nog 2 geiten en 2 andere toeristen.

gramvousa, wandeling terug

gramvousa, wandeling terug

Tegen 5 uur weer terug bij de taverna, even gezeten:frappe en sandwich (2+2 euro) en toen naar balos bay; een stevige afdaling van 20 minuten, maar dan kom je ook op een mooi strand uit! vergelijkbaar met Elafonisos. even gezwommen en na een halfuurtje weer terug. de weg terug lopen met weinig wind en veel treden was zwaar. ook omdat ik al totaal 12 kilometer had gelopen.

Balos Bay

Balos Bay

met de Jeep om 18:45 weer vertrokken en was 2 uur later weer bij het hotel (een stuk sneller gereden, maar dat komt vooral doordat ik op de heenweg de oude weg naar Rethymnon heb genomen, omdat ik niet wist hoe je van het hotel op de nieuwe weg kon komen. :)). na getankt te hebben de auto weer ingeleverd (20 liter 22,80). Totaal ongeveer 200 kilometer gereden.

na een soepje en de macaroni van gisteren, weer aan de hotelbar. 3:00(?) op bed.

19.07.2007. 17:16

Er is nog geen reactie achtergelaten.

Reageer!

:

:

:


1 + 7 =