Matala

zondag 22 juli

Fiets

9:30 eruit...wat ga ik vandaag doen? na ontbijt besloten om fiets te huren en dan makkelijke route langs de kust nemen;lopend aangekomen bij de fietsverhuur blijkt dat ze gesloten zijn. normaal zou je tot 13:00 fiets kunnen huren, maar er stond een excuusbriefje bij dat ze met zn allen in de bergen zaten tot 17:00 (fietstour).

Auto

vrijwel naast de fietsverhuur zat de autoverhuur waar ik via arke een auto had gehuurd. Ik vroeg nu rechtstreeks (zonder arke-tussenpersoon) wat het kost: de goedkoopste was al weg, dus categorie B (Toyota Aygo) 108 euro voor 3 dagen (daar komt nog 6 euro verz. overheen). via Arke zou ik 156+6 euro kwijt geweest zijn.

12:30 vertrokken:plan was om via de zuidkant hoog langs de (ida)bergen te gaan (forfouras-kamares-zaros). vanuit rethymnon was de afslag moeilijk te vinden, maar via omweg kwam ik eindelijk toch op de juiste route.

onderweg

onderweg

Eenmaal aangekomen op de weg van heraklion-timbaki herkende ik een taverna van vorig jaar. frappe gedronken. toen door naar Matala (daar hebben de hippies in de jaren 60 in de rotsen gewoond). je kan nog tegen de rotsen omhoog klimmen en de kamers bekijken (gat in de rotsen met een slaapplek, maar waren oorspronkelijk grafkamers uit de Romeinse tijd ).

grafkamers

uitzicht op Matala strand

bergen (ida)

via Timbaki-Spili weer terug (iets lager gelegen route) .21:00 uur weer terug (250km). savonds na hotelbar nog even naar planates (discotheek). 3:00 uur

25.07.2007. 11:39

Er is nog geen reactie achtergelaten.

Reageer!

:

:

:


9 + 4 =