Mike-tour

maandag 23 juli

De eigenaar van Castello-Bianco (Mike) gaf me een tip voor een route. richting chania afslag vrisses. na die afslag had ik echter geen flauw idee hoe ik verder moest rijden. de plaatsen die ik dan moest volgen stonden niet op de borden, echter wel een klein plaatsje die voor mij kompleet onlogisch wel op de borden stond (skafia). na een korte dwaling kwam ik na een half uur toch weer op de juiste weg.

Imbroskloof

Even voorbij het plaatsje Imbros is de start van de kloof. Ik besluit om eerst de 12 km lange slingerweg naar beneden door te rijden. de auto daar geparkeerd, frappe gedronken, water gekocht voor onderweg, en taxi terug naar de start (20 euro).

Het was 15:20 en erg rustig. ik was alleen in de kloof (geen entreekosten;hokje was gesloten). na ruim een half uur zag ik een ander stel lopen en een paar andere touristen die de omgekeerde richting liepen. na een klein uur passeerde ik het smalste stukje: 1,6 meter (rostwand links en rechts kon je tegelijkertijd aanraken). een paar (krikri?)geiten liepen een poosje voor me uit. na precies 2 uur zat de wandeling erop; erg mooie kloof

Imbroskloof

Imbroskloof

Imbroskloof

Imbroskloof

met de auto verder gereden richting Frankocastello (kasteel) na 5 minuten alweer verder gereden :)...

op weg naar plakias

op weg naar plakias

op weg naar plakias

door naar Plakias (strand) na een smalle bergweggetje kom je na 4 km aan bij het strand. even gezwommen en een uurtje gelegen;erg mooi uitzicht.

Plakias

daarna terug gereden...de route ging via een canyon (Kourtaliotiko-ravijn) zeer mooi uitzicht! heb nog even getwijfeld om terug te rijden en dan een kort filmpje te maken (niet gedaan). 21:00 terug (150 km).

op terugweg

thuis nog even snel naar de Lidl;net gesloten...met de auto door naar platanias-centrum (supermarket). deze had niet veel in de schappen voor avondeten...winkeltje tegenover...ook niet... dan maar uit eten bij een eettentje...ik wou graag mousaka...die was net op... dan maar souflaki...later nog even aan de hotelbar en Mike complimenteren voor de tip...(2:00 uur)

25.07.2007. 11:59

Er is nog geen reactie achtergelaten.

Reageer!

:

:

:


5 + 2 =