Preveli

dinsdag 24 juli

naamborden

het valt me op dat in het zuiden, de plaatsnamen op de borden soms net even anders gespeld worden dan de namen op de map (i=oy, d=t, s=ss). hoog in de bergen (kamares) zijn vrijwel alle plaatsnaamborden en verkeersborden flink beschoten door de grieken (waarschijnlijk in de winter wanneer ze zich vervelen).

12:30 vertrokken richting Preveli...eerst naar het monikkenklooster want volgens het marcopolo boekje(7 jaar oud) is het klooster gesloten van 14:00 tot 16:00. daar aangekomen om 13:35 blijkt het gesloten te zijn van 13:30-15:30. je mocht in het klooster ook geen fotos maken...dan maar vanaf de buitenkant een foto...doorgereden naar het strand..eerst nog een grieks iets gegeten (tomaat,feta,sla,olijven op brood).

Venetiaanse brug

vanaf daar was een dirty road (slechte weg van 5 km) naar het strand. even getwijfeld, maar heb toch maar de route gedaan, en dat werd weer zweten. er zaten een paar zeer slechte stukjes tussen, maar voor de rest kon je konstant in de eerste versnelling redelijk doorrijden.

aangekomen bij het strand even gezwommen en gelegen...maar in het boekje stond toch dat er palmbomen waren en dat je nog moest lopen?...na goed rondgekeken te hebben, zag ik inderdaad een pad omhoog; via de trappen zag je na 5 minuten het echte preveli strand met de beloofde palmbomen :) mooi uitzicht...

Preveli

Preveli

even rondgelopen, en toen weer terug naar mn auto. de routekaart bestudeerd; ik zag een andere, iets kortere route, die je ook (hoop ik) kon nemen. 3,8 kilometer over een slechte weg, maar je kon gelukkig doorrijden. op een punt was het zeer slecht en steil (zweetzweet)...uiteindelijk weer op een geasfalteerde weg aangekomen.

hierna de weg weer terug proberen te vinden, en later zat ik weer in de buurt van die canyon - Kourtaliotiko-ravijn -...deze route van beide kanten gereden en nu wel een filmpje kunnen maken :)

...tegen 19:00 weer in het hotel. even bijtanken met jus d orange en chips, alvast boodschappen gedaan (zalmfilet en tonijnslade)... de auto gepakt en nog even naar mili (miloy) gereden en chromasteri(?)...niet veel gezien en was ook moe...21:00 auto weer ingeleverd (150km).

25.07.2007. 12:36

Er is nog geen reactie achtergelaten.

Reageer!

:

:

:


8 + 1 =