Rethymnon

17 juli

rethymnon steegjes

...Spreek uit: Rethymno (met - engels uitsprekende - th)...

10:00 uur bijeenkomst Hostess. Voor de woensdag 9:00 uur een jeep - Suzuki Jimny - gehuurd (88 euri). Daarna nog meer boodschappen gehaald (koelkast raakt aardig vol). 12:10 lopen naar Platanes en dan met bus of fiets naar Rethymnon. info Hostess: het oude venetiaanse gedeelte is het grootst overgebleven van griekenland (ligt in het noordwest-gedeelte van Rethymnon).

...er reed net een bus weg;taxi genomen (6 euro). In Rethymnon eerst door de steegjes gewandeld en toen op weg naar Fortezza (venetiaans burcht 15/16de eeuw)

Stenen trappetje

Onderweg echter wou ik even via een trappetje richting zee lopen, maar het trappetje ging niet verder;terug heb ik mn linker teen lelijk gestoten. Direkt bloed...shit..veel bloed. Weer boven aangekomen op een bankje gezeten en eindenlijk eens een pleister kunnen gebruiken die ik al jaren meeneem in een klein doosje. Voeten en handen zagen er niet uit van het bloed (al leek het erger dan dat het was)...

Daarna dus gewoon Fortezza (burcht) bekeken; mooi uitzicht

Fortezza

Fortezza

Rethymnon

Rethymnon

Rethymnon

...na een griekse salade en natuurlijk ook frappe, weer door de steegjes gestruind en tegen zes uur de bus (nr.20 rethymnon-panormos) terug naar Planates (1,20 euro).

Vandaag 30 fotos gemaakt. eenmaal thuis (appartement) dit dagboekje bijgewerkt (later op internet gezet. In hotel is internet trouwens gratis, en nog een snelle verbinding ook!) en alvast plannen(route) voor morgen gemaakt.

22:00 uur mn eigen potje gekookt; macaroni+1ui+gehaktballetjes in tomatensaus+griekse kruiden. later nog even aan hotelbar...1:30 uur...

17.07.2007. 19:18

Er is nog geen reactie achtergelaten.

Reageer!

:

:

:


2 + 9 =