Binnenland met Jeep

smorgens om 9:00 uur naar europcar om de chevrolet matiz (goedkoopte auto) op te halen. de standaard papieren ondertekend en toen zei de meneer van europcar dat de Jeep klaar stond.."ja maar ik had de kleinste gehuurd hoor"..."only de jeep is left, same price". tja dat - Susuki Jimny voor 54 euro - is weer mazzel hebben!:)

direkt de kaart erbij om de gewijzigde - dirty road - route uit te stippelen. toevallig zag ik Barbera van Hotelplan hotel Conti binnenstappen, dus die ook even geinformeerd welke plekjes ik moet zien.

9:30 vertrokken via de noordkust naar het bergdorpje Kazaviti (meg.prinos) en daar de dirty road genomen naar Maries. Daar in de buurt is een meertje en wordt ook aangegeven: forest lake. In het begin werd Maries niet aangegeven maar door theologos te volgen, zat ik blijkbaar op de juiste weg.

zie foto hoe je theologos in grote letters - in het grieks - schrijft!..theologos wijst naar rechts

wegwijzer

wegwijzers

In Maries kon ik niet goed de weg vinden die naar het bergdorp/spookstadje Kastro ging, dus via de geasfalteerde weg eerst richting de kust en daar via Kalivia de weg genomen naar Kastro. volgens mij deed ik over die 9 km 45 minuten; hard rijden gaat niet, en is ok niet verstandig op de dirty road.

Je hebt een erg mooi uitzicht in Kastro, en bij het de enigste taverna een omelet en griekse salade gegeten. In de omelet had de kok gehakt gebakken en dat was eigenlijk niet mijn bedoeling (vlees), omdat overdag daar de wespen op af komen. een rookbakje - die ik op tafel kreeg van duitse toeristen - hield de wespen een beetje op afstand.

hierna was het doel om in Theologos terecht te komen, en zoals op meerdere vakanties ben ik hier ook weer terecht gekomen in een situatie dat ik niet meer wist waar ik was:). het is namelijk moeilijk rijden van Kastro naar Theologos omdat je regelmatig op splitisngen en soort van kruizingen terecht komt, zonder dat er nog borden staan. af en toe staat er wel weer een bord met "Katro" en "Lake Forest"..en die moest ik dan niet nemen, maar ik heb 3 of 4 keer een blinde gok moeten nemen welke weg ik zou inslaan. Het eiland is ook niet zo groot, en daarom kan het ook:).

wegwijzer

na een uur - verdwaald - rondrijden, kwam ik ineens weer op een splitsing waar theologos werd aangegeven. en een kwartier later was ik weer in de bewoonde wereld.

via de gewone weg doorgereden richting Golden beach. Bij Panagia zag ik op de kaart nog een dirty-road-route. op de kaart leek het niet moeilijk maar wederom kwam ik op splitsingen terecht die niet op de kaart stonden maar uiteindeijk - langs de marmergroeves - ben ik bij een heel mooi strandje aangekomen. dit ligt ergens tussen makriammos en chrisi ammoudia. om 19:00 weer thuis en auto ingeleverd (160 km)

01.08.2008. 14:48

Er is nog geen reactie achtergelaten.

Reageer!

:

:

:


6 + 4 =